play icon

Ardo on baten adierazpen artistikoa

BODEGA LUIS CAÑAS


Villabuena de Álava, Arabako Errioxako udalerri txikia, mahastien sinonimoa da. Inguruan duen guztiak bere izateko arrazoia integratzen du: mahastizaintza. Une horretan sommelier on ororen dastaketa-prozesu bisuala hasiko balitz bezala da. Horrela transmititzen digu bere klimak, paisaiak, lasaitasunak… Hain da horrela, Villabuenak modu pausatuan, batzuetan isilean, komunikatzen digu, bere sekretu aitorgarrienaz hitz egiteko. Gure ingurune guztiko ardo hoberenetariko bat egitea: Luis Cañas. Familiako upategi bat, ardoa egitean bere tradizioa eta ezagutza bat egiten jakin duena, Juan Luis Cañasek, haren egungo zaintzaileak, helarazten duen dinamismoarekin eta jomuga duen perfekzioaren bilaketarekin. On egitearen maitemindu bat, bere sorkariaren usaina dastatzeko eta zaporea usaintzeko gai dena. Zentzumenen uztartzea bete-betean. Luis Cañas upategiak, ardo on baten nortasuna arte-kategoriara goratzeko grina da.